Lataa Muatoa-valopeilien asennusohjeet:
Tarkista asennusohjeet ja lue valopeilien asennuksen tarkemmat peiliä koskevat tiedot. Peilikohtaiset takuutiedot löydät asennusohjeista. Takuu koskee vain valmistusvikoja. Takuu ei koske tuotteen rikkoutumista, joka johtuu esim. väärästä kuljetuksesta tai asennuksesta, väärästä käsittelystä, väärästä huolto- tai puhdistustoimenpiteestä tai mekaanisesta iskusta.
Varaosatarpeiden osalta ota yhteyttä jälleenmyyjääsi tai suoraan Muatoan asiakaspalveluun.
Termistöä valopeilisi valinnan tueksi:
Peilin kotelointiluokat (IP-arvo)
Sähkölaitteiston asentamiselle on määritelty kotelointiluokituksia, jotka määräytyvät asennusympäristön mukaan. Sähkölaitteen koteloinnin suojaustaso ilmaistaan IP-luokituksella. Esimerkiksi suihkutiloissa ja muissa kosteissa tiloissa, joissa on roiskevettä, valopeilien luokitus määräytyy peilin sijoituspaikasta suhteessa vesipisteeseen. Tarkista Turvallisuus- ja kemikaaliviraston sivuilta » luokituksista tarkemmat ohjeet.
Valon värilämpötila (K)
Värilämpötila eli led-valon värisävy vaikuttaa valaistavan tilan tunnelmaan. Värilämpötilan mittayksikkö on Kelvin (K). Kodin oleskelutiloissa suositaan matalahkon värilämpötilan valaisimia, sillä niiden lämmin (2700–3500K) tai puhtaan valkoinen (4000–4500K) valo koetaan kodikkaan miellyttäväksi.
Valon määrä (lm)
Led-valaisimien wattimäärä ei kerro ledin tuottaman valon määrästä, vaan ainoastaan sähkönkulutuksesta. Valon määrän eli valovirran mittari on nimeltään lumen (lm). Mitä suurempi lumen-arvo, sitä tehokkaampi valaisin.
Valaistusvoimakkuusarvo (lux)
Valon määrä pinnalla ilmoitetaan valaistusvoimakkuus-arvoina eli lukseina (lux). Lux siis ilmaisee, paljonko valoa tulee tietylle pinnalle. Tämä arvo on suhteessa valaisimen valovirtaan, valaisimen optisiin ominaisuuksiin ja valaisimen etäisyyteen valaistavasta pinnasta tai kohteesta. Suuntaa-antavana lukemana pidetään esimerkiksi työskentelyyn tasolla 300-500 luksia, kylpyhuoneessa yleisvalolla 50 luksia lattiatasosta mitattuna ja vaatehuoneessa 100–200 luksia.
Epäsuoravalo
Epäsuoravalaistus tarkoittaa, että valonlähde ei ole nähtävissä. Valo heijastuu osassa Muatoan valopeileissä seinän kautta ympäröivään tilaan. Valaistus toteutetaan LED-valonauhalla, joka piilotetaan peilien rakenteisiin tai kehyksen taakse. Epäsuoralla valolla saadaan tuotua muotoja ja nostettua peili esille valaisemalla sen tausta.
Epäsuoranvalaistuksen hyöty on häikäisemättömyys, tasaisuus ja pehmeys. Tasainen valojako estää heijastumat ja ylimääräiset häikäisyt muilta pinnoilta.
Lataa ekosuunnittelun liittyvät säätelytiedot:
Tuotteeseen sisältyvä valonlähde ja liitäntälaite ovat integroitu osa sisältävää tuotetta ja sen/niiden poistaminen voidaan tehdä vain aiheuttamalla pysyvää vauriota sisältävälle tuotteelle sen mekaanisen, sähköisen, optisen, termisen vuorovaikutuksen ja/tai ympäristönsuojelun osalta. Tutustu ekosuunnittelun säätelytietoihin tarkemmin: